Skilsmisse (overvejer I at blive skilt?)

Er du ved at blive skilt, er du blevet skilt, eller er du måske midt i processen, hvor det er svært for jer at få talt sammen?

Første skridt til en sund skilsmisse, handler om at tage ansvar. Ansvar for at tale sammen. Det er jer, der skal få det til at fungere. Om der er børn involveret eller ej, så er det vigtigt, at I sammen finder fælles fodslag for en god skilsmisse.

Det er altid en god idé at få hjælp til at blive afklaret hos en terapeut; men det kan også være en måde at få livet hver for sig til at fungere bedre.

Nogle par når til et punkt, hvor den ene overvejer, om det er værd at forsætte. Måske føler vedkommende sig ikke hørt, måske føler du (og din partner) at forholdet langsomt slider på jer. Selvom det kan virke som om problemerne hober sig op, viser det sig ofte, at der er kærlighed til hinanden under overfladen. Problemet kan være, at skænderier og manglende kommunikation overskygger de følelser, der stadig er til stede.

Selvom det kan virke som om problemerne hober sig op, viser det sig ofte, at der er kærlighed til hinanden under overfladen.

Dialog – sammen eller hver for sig

Det er vigtigt, at både du og din partner er villige til at tage en åben og ærlig dialog om, hvor (og hvornår) det går galt i jeres forhold. I et parforhold kan problemerne sjældent løses alene, og hvis I endeligt har besluttet at gå hver til sit, risikerer i at gamle konflikter kommer til at præge jeres dialog i den nye fase af jeres liv. Det kan særligt gøre sig gældende, når der er børn i forholdet, og i endnu højere grad, når den ene af jer møder en ny partner.

Om I vil ofre tid på forholdet, inden det fører til en skilsmisse, eller om I vil have hjælp til at komme ud af forholdet på den bedste mulige måde, så handler det om at få talt åbent om tingene, og hvis I har børn sammen få lavet klare aftaler, som alle respekterer. Om I skal være sammen eller leve hver for sig, så handler det om, at I tager ansvar og tør være åbne og ærlige i processen.

Det er en god investering for dig, din partner OG jeres børn.


Er du på vej til en skilsmisse, midt i processen eller måske allerede skilt, men har svært ved at få det til at fungere sammen med din eks?

Tag det første skridt og kontakt mig helt uforpligtende. Ring til mig på 2721 1157, og tag ansvaret for at få en ordentlig skilsmisse


Opdateret d. af