Manglende nærvær og intimitet

Intimitet og nærvær er de vigtigste grunde til, at vi indgår i parforhold. Vi trives, når vi føler os set, forstået og ja elsket. At være forbundet til en anden er det, der gør parforholdet til vores vigtigste relation.

Hvis du oplever, at både den fysiske og den følelsesmæssige kontakt til din partner bliver mindre, sker der ofte det, at I begynder at tage mere afstand til hinanden. Det kan samtidig forstærke, at du føler dig mindre motiveret til at nærme dig din partner.

Måske har du flere gange prøvet at tage initiativ til nærhed, men er blevet afvist, og så kan det være svært (måske grænseoverskridende) at gøre det igen. Men det er ikke sikkert, at din partner ved, at ved at du savner nærheden. Det kan måske være, at din partner også holder sig tilbage og ikke inviterer til nærhed. Og på den måde risikerer i at gå fejl af hinanden – og hvis det står på gennem længere tid komme længere og længere væk fra hinanden.

Det kræver mod at være sårbar

Det er smertefuldt og frustrerende, hvis man ikke er i følelsesmæssig kontakt med den, man elsker. Men det kræver mod at bryde den onde cirkel. Det kræver, at du tør vise, hvem du er, at du har mod til at være sårbar. Men hvis du ikke tør sige din mening, efterlyse det, du savner, kan du ikke være ærlig og autentisk, og det vil fremfor alt være svært at kræve, at din partner er det.

Når du tør være sårbar, og når du taler åbent til din partner, vil du opleve, at du:

  • Kan mærke dine følelser
  • Tør stå ved dig selv
  • Kan dele dine følelser
  • Kan være spontan og sige din mening
  • Kan være dit eget autentiske jeg

Men det kræver øvelse at være sårbar. Derfor er det en af mange ting, vi arbejder med i parterapi. Vi forsøger sammen at skabe et rum, hvor begge parter føler sig trygge i vise følelser og sige deres mening.

Det kan være svært at bevare et forhold, hvor begge parter har det godt – hele tiden. Men det er vigtigt at arbejde for nærhed og tryghed i parforholdet; for når vi har det godt sammen, så smitter det, og i sidste ende skaber det bedre livskvalitet.


Ring til mig på 2721 1157, hvis du vil høre mere om nærvær og intimitet. Jeg tager gerne en uforpligtende snak.


Opdateret d. af