Livskrise

Alle oplever på et eller tidspunkt en krise. Hvis du kommer godt igennem en markant livskrise, kan du komme styrket ud på den anden side. Livskriser er et vilkår. Det er ikke noget, du vælger til eller fra.

Kender du til følelsen af ikke helt at være der, hvor du godt vil være? Du kan mærke, at der er noget galt, at det præger din hverdag og dit humør; men du tør ikke helt handle på følelsen, eller måske ved du ikke, hvordan skal komme ud af en fastlåst situation?

Har du svært ved at finde meningen?

Måske er det arbejdet, du ikke er glad for, eller også er det parforholdet, som er blevet for meget hverdag, for mange gentagelser. Måske er du i en situation, hvor du ikke længere kan finde meningen med det hele.

Hvis du spørger dig selv til livets mening; men ikke kan finde svarene, så er du i en livskrise. En livskrise er en eksistentiel udfordring. Det er en situation, vi alle skal igennem på den ene eller den anden måde, og det er ikke dig, der er noget galt med, fordi du ikke kan finde svarene.

Hvis du spørger dig selv til livets mening; men ikke kan finde svarene, så er du i en livskrise.

Hvordan kommer jeg gennem krisen?

En livskrise kan oftest udløses af en begivenhed, der har rystet dig eller som har ændret dit liv markant. Terapi handler derfor om at bearbejde de følelser og problemer, der fylder for netop dig. Det er vigtigt at huske, at du skal give dig tid til at være i krisen. Du skal turde være i det, fremfor at flygte fra det. En krise er et smertefuldt sted at være; men du skal kunne holde ud at være i det, og når du forholder dig aktivt til krisen, kan det være en helende proces, hvor du kommer styrket ud på den anden side.

Gennem samtaleterapi vender vi de store emner i livet, de emner, som fylder noget – livets mening, døden, kærligheden, karrieren og hvad der er det næste skridt for dig. Ofte vil du opleve, at hvis du finder ro til at være i krisen, så er meget nemmere at sætte sig nye mål for dit liv; for på den måde at genfinde meningen med det hele igen.

Husk på, at du kan komme styrket ud af en krise – med større indsigt i hvem du er, og måske på en måde, så du opdager nye (eller skjulte) sider af dig selv.


Ring til mig på 2721 1157, hvis du vil høre mere om livskriser. Jeg tager gerne en uforpligtende snak.


Opdateret d. af