Stress

Føler du, at du er ramt af stress, eller er du bange for at få stress? Mangler du overskud i hverdagen, eller står du midt i en større krise i dit liv. Så er det måske tid til at finde en og tale med, så du kan bryde med de dårlige handlemønstre, der skaber et pres i hverdagen.

Stress kan ofte medføre, at du går rundt alene med de negative tanker, at du ikke kan overskue hverdagen, og det er derfor vigtigt, at du finder en vej ud af ensomheden. Terapi kan være en mulighed.

Har jeg stress?

Stress og udbrændthed kan have mange årsager. Det kan typisk opstå i en periode med for meget arbejde, herunder eksamen og større opgaver. Det kan også opstå, hvis du stiller for store krav til dig selv, hvis dit familieliv ikke fungerer og hvis det slider på dig og/eller din partner. Stress kan også opstå, hvis traumatiske oplevelser fylder for meget og ikke er blevet håndteret.

Stress har både fysiske og psykiske symptomer. De typiske er:

  • Uro i kroppen
  • Hovedpine
  • Hjertebanken og mavesmerter
  • Udmattelse eller træthed
  • Søvnproblemer
  • Irritabilitet
  • Problemer med hukommelse og/eller koncentration
  • Angst
  • Depression (ved længere tids belastning)

Stress kræver ro

En terapeutisk samtale kan være første skridt til at finde noget ro i hverdagen. Samtalerne hjælper dig med til at fokusere på årsagerne til den situation, der slider på dig. Og det kan hjælpe dig med til at få nogle nye, gode vaner.

Vi fokuserer også på din evne til at finde ro i dig selv, når du står i en presset situation, så kan håndtere presset og stressen på en bedre måde.

Vi taler sammen om de ting i din dagligdag, der stresser dig. Herefter finder vi sammen frem til, hvad du kan gøre for at reducere belastningen. Vi fokuserer også på din evne til at finde ro i dig selv, når du står i en presset situation. I sidste ende handler om at finde nogle gode vaner, som kan være med til at skabe et sundere liv – og nye handlemuligheder.

Er du først udbrændt eller ramt af stress, kan vejen tilbage være lang. Den er dog langt fra umulig. Men det kræver ro, og det handler om at få værktøjer til at se, når man igen bevæger sig ud ad en uhensigtsmæssig vej. På den måde kan samtaleterapi også være en måde at arbejde med at forebygge stress, så du kan vende båden, inden du igen bliver ramt.


Ring til mig på 2721 1157, hvis du vil høre mere om stress. Jeg tager gerne en uforpligtende snak.


Opdateret d. af