Sorg og tab

Har du mistet en, der stod dig nær, eller oplever du stor sorg, fordi du er blevet forladt?

Det er smerteligt at miste et menneske, der har stået en nær. Det kan være et chok, hvis tabet sker pludseligt, og derefter kan det hele føles som kaos. Det er en proces at komme sig over et stort tab; men du skal huske, at det er fase, du ikke kan springe over. I processen ligger der et vigtgt helende arbejde i at give plads til sorgen.

Det kan være svært at acceptere et tab. Det kan være svært at forstå, hvorfor det ligge skal ramme dig. Derfor kan der også være stor vrede forbundet med sorg, selvom det ikke er en rationel følelse at være sur på den, der ikke er der mere.

Når du giver plads til sorgen og bruger tid på at tale om den, så er det målet, at du igen skal kunne opleve glæde ved livet.

Giv plads til sorgen

Jeg tror, det tager tid at bearbejde sorg. Og det er min erfaring, at det hjælper at tale med en terapeut. Formålet med at gå i terapi er, at du skal lære at give plads til sorgen og de følelser, der er forbundet med at miste en forælder, en samlever, en nær ven mv. Når du giver plads til sorgen og bruger tid på at tale om den, så er det målet, at du igen skal kunne opleve glæde ved livet.

Selvindsigt er den bedste behandling af sorg; men ofte kommer den ikke, før du finder nogen at tale med. De er aldrig sundt at gå med negative tanker helt alene. Det er derfor vigtigt at tale om sorgen, før den tager styringen i dit liv.


Ring til mig på 2721 1157, hvis du vil høre mere om sorg og tab. Jeg tager gerne en uforpligtende snak.


Opdateret d. af