Parterapi
I parterapi tager vi altid udgangspunkt i jeres unikke situation
– og planlægger et forløb, som kan hjælpe jer videre.
“Når man starter i parterapi, er det vigtigt, at man søger efter en større forståelse for hinanden og hinandens bevæggrunde. Det handler om at blive den bedste version af jer selv – både sammen og enkeltvis.”
Dine udfordringer er mine
Par kan starte i terapi, fordi der er noget, der kan være svært at tale om. Nogle gange kan det føles som om, alle samtaler ender i vrede og sårede følelser. Nogle par føler, at de har talt og talt uden at komme nogen vegne.
Det kan også være, at det kun er den ene, som har udfordringer, der volder besvær. Det kan dog være en stor hjælp at have sin partner med. Det kan samtidig give partneren en helt ny indsigt og forståelse for det, den anden synes er svært. Dine udfordringer er mine. Og det hjælper at tale sammen. Ofte skal et par blot have hjælp til at finde en fælles måde at tale sammen på – en omgangstone, eller en metode, som starter med anerkendelse og arbejder mod tydelighed i parrets kommunikation. Det er første skridt til at få en bedre forståelse af hinandens udfordringer og behov.
Hvis det er vigtigt for dig, så er det vigtigt
Nogle par (eller den ene part) kan have en følelse af, at deres problemer er for banale til, at det ikke er værd at ofre tid eller energi på. Men temaet er ikke vigtigt, eller sagt på en anden måde: Hvis det er vigtigt for dig, så er det vigtigt. Og det er kun jer som par, der kan tage ansvar for at få gjort noget ved det. Samtaler hos mig kan være hjælpsomme og en støtte til at komme igang med at tale sammen og lytte.
Vi starter altid et parterapiforløb med at tale om, hvad der rør sig i jeres liv – sammen. Herfra kan vi få afklaret, om I har brug for at komme flere gange, eller om få samtaler kan ruste jer til at arbejde videre selv.
Når man starter i parterapi, er det vigtigt, at man søger efter en større forståelse for hinanden og hinandens bevæggrunde. Forståelse skaber indsigt, og indsigt skaber rum til at I kan være den bedste version af jer selv – både sammen og enkeltvis. Når man har skabt dette rum, så kan I begynde at kommunikere igen – åbent og lyttende.
Parforholdet kan blive udfordret af mange ting i hverdagen: Et presset arbejdsliv, en travl hverdag, langt mellem nærvær og sex, eller måske bliver skænderierne og bebrejdelserne værre og værre. Ofte kan der opstå udfordringer ifm. med utroskab, som ofte kan føre manglede tillid med sig. Men her er det endnu vigtigere, at man forsøger at skabe et tillidsfuldt rum, hvor begge parter føler, at de kan komme til orde.
Jeres situation er unik, og måske kræver det ikke meget at blive bedre til at tale sammen. Parterapi kan handle om mange ting. Det vigtigste er, at vi altid tager udgangspunkt i jeres unikke situation. Med parterapi kan I få hjælp til at komme igang med at kommunikere igen. Det handler om at ruste dig og din partner til at kunne arbejde videre på egen hånd.
Hvorfor starte i parterapi?
Utroskab og manglende tillid
Utroskab kommer ofte som et chok. Det kan føre til manglende tillid og skyldfølelse, og så kan utroskab ofte være med til at skabe en mindreværdsfølelse for den, som står tilbage og føler sig svigtet
UtroskabEr du jaloux?
Der kan være gode grunde til jalousi, hvis din partner har svigtet din tillid eller været dig utro. Men man kan også lide af jalousi, selvom der helt objektivt set ikke er nogen grund til det.
JalousiGentagne skænderier - Fra tavshed til samtale
Hvis du og din partner gang på gang ender i skænderier, så er det tid til at stoppe op; så I sammen kan undersøge, hvad det egentlig er der foregår.
Gentagne skænderierSammenbragte familier og udfordringer
Sammenbragte familier og udfordringer med DINE og MINE børn, kan være et meget sårbart område. Hvis der opstår problemer i en sammenbragt familie, gør det ondt, og det kan skabe problemer i forholdet.
Sammenbragte familierDårlig/manglende kommunikation - Genskab dialogen
Nogle par skændes, så det brager, mens andre helt holder op med at tale sammen. Måske er I begyndt at undgå hinanden, fordi den dårlige tone (eller stilheden) er for opslidende for jer begge.
Manglende kommunikationManglende nærvær og intimitet
Intimitet og nærvær er de vigtigste grunde til, at vi indgår i parforhold. Vi trives, når vi føler os set, forstået og ja elsket. At være forbundet til en anden er det, der gør parforholdet til vores vigtigste relation.
Nærvær og intimitetSkilsmisse (overvejer I at blive skilt?)
Er du ved at blive skilt, er du blevet skilt, eller er du måske midt i processen, hvor det er svært for jer at få talt sammen?
SkilsmisseDet siger klienterne:
“Sidse er meget nærværende, og man føler sig altid i gode hænder. Hun er professionel, og hun bringer sig selv i spil. Det virker godt for os. Hun er god til at se, hvad der er på spil imellem os. Sidse sender os altid hjem mere lettede om hjertet, end da vi kom.”
Individuel terapi
Er du gået i stå, eller har du mistet gejsten i hverdagen?
Så kan et individuelt terapiforløb hjælpe dig med til at tage fat på livet igen. Det handler om at lære at passe på dig, så du kan passe bedre på de mennesker, der betyder noget for dig i dit liv.
Parterapi
Har I brug for hjælp til at få styr på parforholdet igen?
Parterapi kan handle om mange ting. Det vigtigste er, at vi tager udgangspunkt i jeres unikke situation. Med parterapi får I hjælp til at komme i gang med at kommunikere igen. Det handler om at ruste jer til at arbejde videre på egen hånd.
Familieterapi
Hvis familien har det svært, hvis I oplever, at hverdagen ikke kører.
Så kan familieterapi være en hjælp for familien. Familieterapi hjælper jer til at få værktøjer til at bryde de dårlige vaner, få startet dialogen, så I kan blive den familie, I ønsker.
Jeg tilbyder også
Kontakt mig
Ring til mig på 2721 1157, hvis I vil høre mere om parterapi. Jeg tager gerne en uforpligtende snak.
Online samtaler
Jeg tilbyder online sessioner via Zoom (gratis app). Med Zoom er det muligt at afholde GDPR-sikre videosamtaler. Det er nemt at bruge, og hvis du har brug for hjælp, så guider jeg dig gennem det første gang.
Zoom er sikkert at bruge, og det er anbefalet af Dansk Psykoterapeutforening og EPA, den europæiske sammenslutning af psykoterapeuter. Du kan bruge Zoom fra din internet-browser, eller du kan downloade en gratis app til din computer, tablet eller mobil.
Husk at du behøver ikke at downloade Zoom for at kunne holde video-møder, og husk at det ikke koster dig noget at bruge Zoom.
Tryghed i online samtaler
For at få en tryg og sikker samtale online, har jeg samlet et par gode råd:
- Find et privat og sikkert sted, du kan tale
- Sørg for at andre ikke kan lytte med
- Test lyden inden
- Brug evt. høretelefoner for bedre lyd
- Jeg optager ikke samtalen
- Spørg, hvis der er noget, der gør dig utryg
- Teknologi kan være en hjælp, men du skal være tryg, når du bruger det.
Din tryghed er det vigtigste. Derfor holder jeg mig generelt til anbefalingerne fra EAP (European Association for Psychotherapy) ift. GDPR og online sessioner.